Káosz

2023.10.20. 20:00

Ezrek látták a csodát a pécsi gödörben

Az elmúlt hónapokban úgy kerülgették a munkások Pécsen a Megyeri úti gödröt a Rátgéber Akadémiánál, mintha valamilyen súlyos közegészségügyi kockázatot jelentett volna ott dolgozni. A napokban azonban munkások jelentek meg a helyszínen, s egyelőre úgy tűnik, hogy bele is vágtak a feladatba, ami kisebb csodával ér fel.

Bóka Máté Ciprián

Hónapokkal ezelőtt törték fel az aszfaltot és ástak egy több méter mély gödröt a Megyeri úton a Rátgéber Akadémia közelében, ami elfoglalta a fél útpályát. Aztán kiraktak egy közlekedési lámpát és a munkások eltűntek. Nyáron lapunknak a helyszín mellett, a zöldterületen dolgozóknak sem volt fogalmuk arról, hogy mikor folytatódhat a munka – amire két hónapot kellett tehát várni.
A pécsiek egyébként nem a rekonstrukciók szükségességét vitatták el eddig sem, hanem amiatt háborogtak, hogy egyszerre több ponton is úgy okoztak közlekedési káoszt, hogy érdemi munkavégzés a legtöbb helyen alig volt.

 

A Megyeri utat és a Nagy Imre utat is érintő szennyvízberuházás során néhány környező települést kötnek be a rendszerbe, valamint a még nem csatornázott pécsi utcákat. A Péterffy Attila pécsi polgármester aláírásával zajló munkálatok miatt kialakult káosz felelősségét azonban az elmúlt években sok tízmillióba és százmilliókba kerülő propagandacsoport a városvezető részvételével az államra akarja tolni. Annak ellenére, hogy köztudott, a Tettye Forrásház Zrt., mint a rendszer üzemeltetője később ebből bevételhez jut.

Hét hónap alatt pár száz méter készült el
Beszédes a városi „fejlesztések” kapcsán az is, hogy a Szigeti úton pár száz négyzetméteres szakasz felújításához, átalakításához 7 hónapra volt szükség, miközben sok esetben napokig ott nem láttak munkásokat a munkaterületen a környéken élők. Az útburkolatot ráadásul úgy terítették le, hogy a csapadékvíz éppen a Rókus-sétánynál lévő gyalogátkelőhelyen állt meg, ezt tudomásunk szerint a napokban próbálják megoldani, bár kérdés, hogy az utólagosan készülő szikkasztásos vízelvezető rendszer valóban hatékony lesz-e, hiszen a közelmúlt esőzései megmutatták, hogy bőven bokáig érő víz gyűlhet össze az adott szakaszon.

Szintén Péterffy Attila polgármester volt az egyik megrendelője annak a munkának is, aminek következtében a három éve felújított Nagy Imre utat ismét felbontották.

 

Péterffy emberei telefonon zaklatják a tüntetőket
A legutóbbi közgyűlésben csendes demonstrálók – köztük egy 1956-os hős – jelentek meg kézzel írt táblákkal és az MSZP-DK-Jobbik-LMP-Momentum alkotta városvezetői (fél-)összefogás tagjai mögé álltak be. A feliratokon a közelmúltban kirobbant bűncselekménygyanús ügyekre emlékeztettek, valamint felolvastak egy petíciót is, amelyben a városi közlekedési káoszra is kitértek, mondván „elegünk van, hogy a városban nem lehet közlekedni, azért folyamatosak a dugók, mert újra fel kell bontani olyan utakat is, amiknek a felújítását pár évvel ezelőtt végezték el.”
A több százmillióba kerülő propagandaosztály azonban nem a felvázolt és jogos kritikával foglalkozott a napokban, hanem a tüntetők személyével, holott a városban élő tömegek elégedetlenek azzal a tétlenséggel, koncepciótlansággal, amit a városi felújítások kapcsán érzékelnek az önkormányzat részéről. A tüntetőket egyébként azóta már telefonon is elkezdték zaklatni Péterffy baráti házi sajtójától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!