Baranya kincsei

2023.10.15. 20:18

Ingyenes programok várták a családokat

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs. K.

Pénteken a Siklósi Vár udvarán tartotta meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat az ünnepi díjátadó közgyűlését. A Vármegyenaphoz kapcsolódóan pedig kétnapos, ingyenes programsorozatot is szervezett. A Baranya Vármegyei Értékfesztivál a várkertbe csábította a családokat pénteken és szombaton.

Az érdeklődők Baranya kincseiről, azaz a Baranya vármegyei Értéktár tagjairól láthattak filmvetítést, de a VR-szemüvegen keresztül virtuális élménytúrát is tehettek. Volt kézműves vásár, kézműves foglalkozások, népi és családi játékok, arcfestők, csillámtetoválók, rodeóbika, eurobungy és ugrálóvárak, melyeket mind ingyen próbálhattak ki a gyerekek.
A nagysátorban felállított színpadon az első napon „A harkányi gyógyvíz és az Ördögszántotta hegy legendája” című zenés-táncos produkciót láthatta a közönség, amely után a Mecsek Néptáncegyüttes, majd a Kormorán zenekar szórakoztatta a közönséget.

 

Másnap, szombaton a Siklósi Ifjúsági Fúvószenekar , Tamás Éva Játéktára interaktív gyermekkoncertje, a PTE Brass Band, Rudán Joe Akusztik, a Pelikán Néptáncegyüttes, Götz Attila és Stubendek Katalin örvendeztette meg a közönséget.

Utánuk a Misina Néptáncegyüttes mutatta be a Sorscsillag című táncszínházi nagyelőadását. Az új, többgenerációs táncjáték szeptember végére állt össze, és a siklósi volt az első nyilvános bemutató, amelyet a Petőfi 200 emlékév alkalmából vittek színpadra. A táncjátékban négy generáció lépett fel, és több mint száz táncos működött közre a produkcióban. Ahogy az várható volt, óriási sikert aratott a néptáncegyüttes.

A Vármegyei Értékfesztivált Szarka Tamás és zenekara (Ghymes) Kézfogás című élő nagykoncertje zárta nagy sikerrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!