Útinfó

2023.10.04. 08:40

Kaszálás miatt félpályás útzár lesz Kozármislenynél

Ezeken az utakon érdemes figyelni.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: photoschmidt

Az M6-os autópályán, Budapest felé az M0-s autóúti csomópont közelében, a 18-as és a 17-es km között a külső sávot elkerítették a járművek elől, mert egy híd dilatációs szerkezetét javítják. Ugyancsak a főváros irányába, a 44-es és a 47-es km között burkolatfelújítási munkák kezdődtek, ezért a forgalmat a belső sávra terelik. A Pécs felé haladókat a korlátozás nem érinti. Szintén az M6-os autópályán, a Budapest felé tartókat érinti, hogy felújítási munkák miatt az M8-as autópálya csomópontjának le és felhajtó ágát is lezárták. Kerülni az M6-os autópályán, a 83-as jelű Dunaföldvár-észak csomóponton keresztül, illetve a 71-es jelű Dunaújváros-centrum csomópont keresztül lehet.

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgynél, a 121-es és a 122-es km között új csomópontot építenek. A fél útpályát lezárták, jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 57-es főúton, Kozármisleny társégében az útmenti növényzet kaszálását végzik. A 34-es km-nél félpályás korlátozás van érvényben.

Az 58-as főúton, Pécs átkelési szakaszán az 1-es és a 2-es km-nél csatornázás miatt mindkét oldalon csak egy sáv járható. Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között szintén csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 66-os főúton, Pécs északi határában, a Györgytelep városrészben a 3-as km-nél, a Mánfa felé vezető oldalon megsüllyedt a burkolat, ezért a külső sávot elkerítették.

Az országos közúthálózaton napközben sokfelé dolgoznak az útpadka és rézsű helyreállításán. A mozgó tereléssel járó lezárásnál fokozott óvatossággal vezessenek! Továbbá figyeljék az előjelzéseket és csak akkor előzzék meg a munkagépeket, ha biztonságosan vissza tudnak sorolni a forgalmi sávjukba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában