Jobb felkészülni

2023.10.21. 18:50

Még néhány napunk maradt Mohácson a vezetékek közelében a gallyazásra

Jövő kedden kezdi meg Mohácson a vezetékeket veszélyeztető ágak, gallyak eltávolítását az áramszolgáltató által megbízott vállalkozás.

Bama.hu

Magánterületen ez a tulajdonosok kötelessége, ám ha valamilyen okból nem végzik el a beavatkozást, akkor ezt a munkával megbízottak is megtehetik.

Minden bizonnyal sokan emlékeznek még rá, hogy néhány esztendeje Mohácson és Lánycsókon mekkora bosszúságot okozott a gallyazás, ugyanis az általános vélekedés az volt, hogy sok helyütt a kelleténél jóval nagyobb mértékben csonkították meg a fákat és a cserjéket. A vita végül azzal záródott, hogy kártérítés gyanánt több mint száz csemete elültetését vállalta magára a szolgáltató.

Az előzményekre is tekintettel érdemes tehát elvégezni ezt a munkát, ami a magánporták tulajdonosainak törvényi kötelezettsége is (mint ahogy az is, hogy ennek elmaradása esetén beengedjék a területükre az Eon megbízottait). A vonatkozó rendelet előírja, hogy a villamos vezeték biztonsági övezetének környezetében lévő fák, bokrok ágait az ingatlan tulajdonosa köteles rendszeresen eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezet határát elérik. Egészen pontosan ez a határ középfeszültségű szabadvezeték esetén a szélső vezetőktől számítva belterületen kettő és fél, külterületen öt méter. Kisfeszültségű légvezeték esetén, ha az szigetelt, fél, ha nem, akkor egy méteren belül nem lehetnek növények.

Mohácson jövő kedden kezdi meg a vezetékeket veszélyeztető ágak, gallyak eltávolítását az áramszolgáltató által megbízott vállalkozás. Azt kérik, hogy addig mindenki végezze el saját telkén a munkát. Ha valaki ezzel nem boldogul, segítséget is kérhet a feladatot végző munkásoktól személyesen, vagy a [email protected] e-mail címen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!