Tájházszövetség

2023.10.26. 15:20

Oklevéllel jutalmazták az Orfűi Malmokat

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

A Tájházszövetség Veszprémben rendezte meg a közelmúltban a jubileumi országos szakmai találkozóját. A konferencián átadták Az év tájháza kitüntető címet, melyet a szövetség legrangosabb elismeréseként idén a Kiskőrösi Szlovák Tájház nyert el.

Az eseményen egy baranyai látványosságot is kitüntettek, oklevelet kapott a Orfűi Malmok. Mint a Tájházszövetség közölte, az Orfűi Malmok alapítványi fenntartású, példaértékű intézménykomplexum. Hiteles helyreállítású, régi és új, a közönségfogadást és a hagyományos malmok technológiai sokszínűségét bemutató épületei nagyszámú látogatót vonzanak, a múzeumi funkció mellett számos szolgáltatást nyújtanak. A vízimalom ipari műemlék, 2016 óta pedig a papírmalom papírmerítő műhelyében foglalkozásokat is tartanak. Kiváló a kapcsolatuk a lakossággal, a környékbeli őstermelőkkel, rengeteg rendezvényhez biztosítanak helyszínt – derül ki az indoklásból. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!