Rozika, a kecske volt a legnépszerűbb

2023.10.04. 16:20

Szentgyörgyváry Péternél vendégeskedtek az óvodások

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Szentgyörgyváry Péter hivatalos Facebook-oldala

Az állatok világnapja alkalmából Szentgyörgyváry Péter, a pécsi VOKE Vasutas Művelődési Ház igazgatója otthonában látta vendégül a környékbeli óvoda kisgyermekeit. Állatsimogatásra, az állatokkal való ismerkedésre érkeztek a gyerekek, és a képeken is jól látszik, hogy kellemes perceket töltöttek az intézményvezető állatai között. A Szántó László utcai ház kertjében jelenleg két cicát, kacsákat, tyúkokat, nyulakat, birkákat és egy kecskét tart Szentgyörgyváry Péter és családja. Rozika, a kecske volt a legnépszerűbb az állatok közül, hiszen minden gyerek kezéből evett. Szentgyörgyváry Péter  egyébként az első diplomáját pedagógia szakon, ezen belül óvodapedagógus szakirányon szerezte, megtalálja a közös hangot a gyerekekkel, és az állatokat is szereti.

Az igazgató egyébként nem először nyitja meg kertkapuit a környékbeliek előtt. Idén tavasszal közösségépítő, közösségerősítő céllal rendezett szomszédoló délutáni programot az udvarában, amikor is vendégül látta az utca lakóit, mert fontosnak tartja, hogy az egy helyen élők ismerjék meg egymást, beszélgessenek egymással, alkossanak erős közösséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!