Jó érzés segíteni

2023.09.21. 16:20

Nem csak a villányi borok csábították a siklósi várkapitányt a Pécsi Vérellátó Központba

Vért adni fontos dolog és nagyon jó érzés – ezt egyre több ismert közéleti személy hangsúlyozza.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Szentgyörgyváry Péter hivatalos Facebook-oldala

Csütörtökön Szentgyörgyváry Péter várkapitány osztott meg  magáról egy képet véradás közben. Mint közösségi oldalán írta, villányi borok jártak cserébe, amit fantasztikus ötletnek tart. Érdeklődésünkre elmondta, ez volt a 22. véradása, az első alkalommal még gimnazista korában segített így másokon, azóta amikor készen áll rá, és teheti, szívesen ad vért. Bevallotta, ezúttal a villányi borok is hívószóként csábították a Pécsi Vérellátó Központba, de egyébként is nagyon fontosnak tartja, hogy aki teheti, önkénteskedjen ebben a formában. 

– Van az ismeretségi körömben olyan, aki szeretne adni, de nem alkalmas rá, és olyan is, aki már 50-szeres véradó, tehát amilyen időközönként lehet, nyújtja a karját 

– mondta a várkapitány. Ő maga a véradáson felül siklósi vár jegyek felajánlásával is többször segítette a véradó akciókat, és már egyeztetett arról is, hogy hamarosan kedvezményes jegyekkel ösztönzik a segíteni szándékozókat a véradásra.

Több baranyai településvezető is rendszeres véradó, Maml Balázs szederkényi és Mayer István villányi polgármester is gyakran ösztönzi ismerőseit a segítségre. A villányi városvezető szeptember 7-én 21. alkalommal nyújtotta karját és mint közösségi oldalán írta: „aki tud adjon vért, tök jó érzés, amikor jön az sms, hogy a vérünket most használták fel”. 

Maml Balázs Szederkény polgármestere
Mayer István Villány polgármestere

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!