„Radírozzuk ki a különbségeket!”

2023.10.28. 17:00

Tanszerekkel segítettek rászoruló gyerekeknek

A nagylelkű adományoknak köszönhetően a kitűzött célt felülmúlva, közel kétezer gyermeknek segített iskolatáskákkal, tanszerekkel a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) az elmúlt hetekben – a tájékoztatójuk szerint a tárgyi adományok hazánkon kívül Kárpátaljára, Erdélybe és Horvátországba is eljutottak.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Fotó: Nagy Balázs

Az MRSZ a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén nyáron is meghirdette „Radírozzuk ki a különbségeket!” címmel az országos tanszergyűjtő akcióját – a cél ebben az évben az volt, hogy a szeretetszolgálat adományvonalának 1358-as hívószámára utalva legalább 1358, nehéz helyzetben élő gyermeket segítsenek iskolatáskával, valamint minden olyan eszközzel, tanszerrel, amire tanulmányaik során szükség lehet. 

– A tárgyi adománygyűjtéshez magánszemélyek, cégek és gyülekezetek egyaránt csatlakoztak, augusztus első hétvégéjén pedig országszerte áruházi gyűjtőpontokon is lehetett találkozni a szeretetszolgálat munkatársaival – emelte ki tájékoztatójában az MRSZ. 

Szeptember elején lezárultak az adományosztások, és az eredeti célt túlszárnyalva, összesen 1652 diákot tudott támogatni a karitatív szervezet. 

– Az adományok nemcsak Magyarországon nyújtottak segítséget a családoknak, de Kárpátalján százharminc, míg Erdélyben és Horvátországban száz-száz tanszercsomagot adtak át a nehéz helyzetben élő iskolásoknak. A támogatott diákok döntő többsége alsó tagozatos kisgyermek, de középiskolás fiatalok, valamint nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban élő tanuló is részesült tanszeradományban – részletezte a szeretetszolgálat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!