Öröm a kicsiknek

2023.10.11. 13:40

Új épületrésszel bővül a bölcsőde Komlón

Egy új szárnnyal bővülhet hamarosan a komlói bölcsőde – a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás sikeresen pályázott az intézmény fejlesztésére. 

Wald Kata

A jelenleg 68 férőhelyes komlói bölcsőde maximálisan kihasznált, sokaknak már csak a várólistán jut hely. Az utóbbi években ugyanis egyre több szülő jelezte, hogy gyermekük óvodáskora előtt szeretnének visszatérni a munka világába. Erre az igényre reagálva döntött úgy a fenntartó társulás, hogy a 2023. március végén kiírt pályázatra benyújtják a támogatási igényt. A Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz beadott pályázat sikerrel zárult: az elnyert vissza nem térítendő támogatás 175 millió forint, amelyet egy új épületszárny kialakítására fordítanak. 

A Függetlenség utcában működő intézményt, a meglévő ingatlanhoz való hozzáépítéssel egy 14 fő befogadására alkalmas csoportszobával bővítenék. Ezen kívül a férőhelyek számának növekedése következtében szükségessé váló kiszolgálóhelyiségek kialakítása is a mintegy 175 millió forintos beruházás részét képezné. A társulás a tervezésre fordítható költségeket megelőlegezte, annak érdekében, hogy mihamarabb kezdetét vegye az építkezés. A munkálatok várhatóan jövő tavasszal indulnak, a bölcsőde bővítése a terv szerint jövő év végére elkészül. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!