Feltételezhető lakásmutyi

2023.10.02. 16:31

Újabb bűnügyi eljárásban nyomoznak a pécsi önkormányzatnál

Alig néhány napja annak, hogy hivatali visszaélés miatt indult nyomozás, hogy pécsi önkormányzat inkasszált 405 millió forintot a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás bankszámlájáról, újabb lakásmutyi ügyben rendeltek ez nyomozást rendőrök. Ez már a sokadik nagyon durva bűnügyi eljárás Pécsen a baloldal regnálása alatt.

Bóka Máté Ciprián

A minap számoltunk be arról, hogy nyomozás indult amiatt, hogy a baloldali vezetésű pécsi önkormányzat május végén inkasszált 405 millió forintot a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás bankszámlájáról, és azt a mai napig nem adta vissza. Péterffy Attila pécsi polgármester ugyan azt állítja, hogy nem volt jogszerűtlen az eljárás, ám ennek ellentmond az is, hogy a pécsi jegyző vizsgálata szerint jogszerűtlen volt az inkasszó. Ám alighogy megszáradt a pecsét a nyomozás elrendeléséről szóló dokumentumon, sajtóhírek szerint újabb közfeladati helyzettel való visszaélés bűncselekményének gyanújával indítottak vizsgálatot a rendőrök. 

Hivatali visszaélés gyanúja

Az üggyel kapcsolatban állítólag a Pécsi Ellátó Központ vezetője tett feljelentést, miután megvizsgálta azokat a dokumentumokat, amik alapján egy pécsi család három tagja is önkormányzati lakáshoz jutott Péterffy Attila pécsi polgármester regnálása alatt. Az érintettek kapcsán Hencsei Zsolt korábbi jobbikos képviselő, a Tiszta Kezek Frakció tagja tett fel még kérdéseket a pécsi közgyűlésben, és tudomása szerint a családfő a népjóléti bizottság jobbikos elnökének, Fogarasi Gábornak a pártbeli ismerőse, a "pécsi Jobbik oszlopos tagja". 

Az előző közgyűlésen Fogarasi – állítólag betegség miatt – nem jelent meg, Péterffy Attila pedig kitért a válaszadás elől, hogy tudomása lett volna a történtekről, mondván ez bizottsági hatáskör. 

Vesztegetés gyanúja a városházán

A lakásmutyikkal kapcsolatban elindított előző nyomozás sem zárult még le: mint az közismert, Péterffy Attila, Pécs MSZP-DK-s polgármestere tavaly novemberben kénytelen volt beismerni, hogy a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség az önkormányzati lakások kiutalásával kapcsolatban nyomozást indított vesztegetés elfogadása miatt. Két személy után érdeklődtek akkor a nyomozók, beszédes, hogy egyikük bizalmas, a városvezetők rendkívül szűk köréhez kapcsolódó munkakört tölthetett be. Lapunk úgy tudja, hogy nyáron kiszélesítették a nyomozást is, volt képviselőket, Péterffy egyik volt főtámogatóját is meghallgattak az ügyben, nem kizárt, hogy regnáló baloldali politikusokat is beidéztek már az ügyészek. A nyomozást egy magas rangú tiszt, egy alezredes, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, főügyészségi katonai ügyész vezeti rendkívüli alapossággal, aminek része az is, hogy pár hónapja újabb iratkötegeket kértek be az önkormányzattól. 

Többszáz milliós hűtlen kezelés gyanúja az önkormányzatnál

A gyanús baloldali üzelmek, bűncselekménygyanús ügyletek miatt indult nyomozásoknak ezzel még nincs vége. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozás indult a Tolna Vármegyei Rend­őr-főkapitányságon a volt Bőrklinika és az egykori Mandulás kemping botrányos cseréje miatt. Ennek során a baloldali városvezetés 200 millió forintért és a romos kempingért odaadta a rendkívül értékes, belvárosi területen lévő bőrklinikát. Egyes meghatározó vélemények szerint a kemping romos épületeinek eltakarítása, a terület rendezése - amit az önkormányzat valamilyen rejtélyes oknál fogva magára vállalt - önmagában százmilliós tétel, így valójában a cserével a magántulajdonost segítettek meg Péterffyék. 

A kemping korábban Péterffy Attila egyik MSZP-s főtámogatójának, Puch Lászlónak az érdekeltségi körébe tartozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!