Élettel telik meg a nyugdíjasház Bólyban

2023.11.02. 15:40

A beköltöző idősek a gondozási központ egyes szolgáltatásait is igénybe vehetik

Wald Kata

Elkészült a bólyi nyugdíjasház a város szívében. - Az ingatlan műszaki átadása a héten ér véget, a használatba vételi eljárás folyamatban van. Hamarosan az ünnepélyes átadóra is sor kerül, majd azt követően az első lakók is beköltözhetnek - tájékoztatta lapunkat Hárs József, Bóly polgármestere.

A 22 lakrészből és a hozzá kapcsolódó kiszolgálóhelyiségekből álló, önkormányzati beruházásként megvalósuló nyugdíjasházat a gondozási központ egyes épületrészeinek átalakításával hozták létre.

Egy-, másfél, illetve kétszobás önálló, konyhával, fürdőszobával ellátott apartmanok kaptak helyet az ingatlanban - a nyugdíjasház speciális lakhatási lehetőséget kínál, hiszen olyan idős embereknek szánják, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy saját magukról gondoskodjanak. Az effajta szolgáltatás iránt a bólyiak részéről az utóbbi években jelentős igény mutatkozott - ezekre reagálva döntött a város a beruházás mellett.

A mai kor igényeinek mindenben megfelelő nyugdíjasház leendő lakóinak kényelmét szolgálja, hogy lehetőségük lesz a gondozási központ szolgáltatásainak - mint például az étkezés, vagy a takarítás - igénybe vételére is, emellett ha szeretnének, részt vehetnek az intézmény által szervezetett közösségi programokon is, illetve egy társalgó is a rendelkezésükre áll, ami a közös időtöltéshez biztosít komfortos helyszínt számukra. Szükség - például rosszullét - esetén pedig, a kiépített jelzőrendszernek köszönhetően, a gondozási központ személyzetét is tudják hívni segítségül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!