Gyógyszeres segítség

2023.11.23. 15:40

A betegek számára is előnyös az egyezség

Tóth Viktória

Fotó: Csortos Szabolcs

Előremutató együttműködési megállapodást kötött csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem és az MSD Pharma Hungary Kft. Ez a vizsgálatok gyorsabb elindítását teszi lehetővé, így az innovatív terápiákhoz való korai hozzáférést is elősegíti a betegek számára. A gyógyszeripari cég magyarországi leányvállalata részéről Isabel Marieluise Gruber, az MSD hazai ügyvezetője, valamint Barótfi Szabolcs, az MSD klinikai kutatási igazgatója volt jelen. A PTE-t pedig Miseta Attila rektor, Botz Lajos, a PTE Klinikai Vizsgálatok Koordinációs Központjának igazgatója valamint Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke képviselte.

Botz Lajos professzor kiemelte, hogy a klinikai vizsgálatok egyaránt szolgálják az ellátott betegek érdekeit, gyakran ezzel juttatva őket a legújabb készítményekhez, de előnyös a gyógyítók számára is, mivel megismerteti őket a legújabb fejlesztési célokkal és eredményekkel, ellátási metodikákkal, gyógyszerekkel. Barótfi Szabolcs pedig hangsúlyozta, hogy a PTE-n 26 aktív klinikai vizsgálatot szponzorálnak, ezekben jelenleg 60 beteg vesz részt, akik 73 százaléka valamilyen onkológiai betegséggel kapcsolatos kutatásban érintett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!