Fődíj

2023.11.26. 18:50

Alsómocsolád lett a legvirágosabb kistelepülés az egész országban

Tóth Viktória

Forrás: Alsómocsolád község hivatalos oldala/viragosmagyarorszag.hu

A Virágos Magyarország 30. jubileumi környezetszépítő versenyén öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, ezzel több mint 50 díjat adtak át, ebből több is Baranya vármegyei települést illetett. A legkisebb települési kategória fődíját (1000 fő alatti falu) Alsómocsolád nyerte. A Virágzó közösség címet (a szervező bizottság elnöke és az Építési és Közlekedési Minisztérium különdíja) Szederkény kaphatta meg, míg Siklósra került az egyik Országos Arany Rózsa minőségi díj.

Mint az a pénteki budapesti díjátadón elhangzott, az idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett a versenyre. A virágos közterületek, a zöldfelületek, közparkok és fasorok bírálata során a Virágos Magyarország nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is. Ennek szellemében idén első alkalommal nevezhettek a települések az Energiaügyi Minisztérium az Év zöld innovációja-díjára is. Erdei Bálint, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese a díjátadón kiemelte: A Virágos Magyarország nem csak közösségi és környezeti értéke miatt meghatározó kezdeményezése hazánknak, hanem turisztikai szempontból is kiemelkedő, hiszen a verseny keretében és szellemében kialakított esztétikus és korszerű köztereink fontos részét adják országimázsunknak is. A Magyar Turisztikai Ügynökség büszkén támogatja ezt a nemes versengést, amelynek igazi végső nyertese Magyarország – áll az MTI közleményében. A díjazottak teljes névsora a verseny honlapján olvasható el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!