Már az advent jár a fejükben

2023.11.07. 09:00

Családbarát programok a szigetvári Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesületnél

A szigetvári Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesületnél számos családbarát programot tartanak az év hátralévő részében is. Ezek igazán népszerűek, sok a visszajáró család.

Tóth Viktória

Fotó: Huszár Márk

Auguszt-Baranyai Szandra, az egyesület elnöke tájékoztatta portálunkat a közelgő rendezvényeikről. Mint mondta, a BázisPont Közösségi Térben minden héten tartanak szülő klubot, havonta egyszer pedig családi napot. Az utolsó ilyen halloween tematikájú volt, a következő, november 26-án pedig adventi koszorú készítő alkalom lesz. December elején lesz majd a már hagyományossá vált fotózással egybekötött mikulás találkozó. Ezt részvételi díjasra hirdetik, az összegből ugyanis a mikuláscsomagot is beszerzik. Általában mikulás-fogatozás is szokta kísérni a programot, magánszemély felajánlásából. Valamint idén is kapcsolódnak a katolikus és református egyház adventi programsorozatához.

Számos foglalkozást befogadnak, ezek náluk találtak otthonra. Ilyen például a jóga vagy a torna, a paletta színes, a legkisebbekre és az idősebbekre is gondolnak. A legújabb a TSMT-torna, ez hiánypótlónak számít, mert a környékben legközelebb Pécsen és Kaposváron van ilyenre lehetőség. November 13-tól indul majd hétfőnként a babamasszázs tanfolyam is. Továbbra is van ingyenes hordozási tanácsadás, lehet mosható pelenkával kapcsolatban is érdeklődni, erről is tudnak tanácsadást tartani. Jó kapcsolatot ápolnak a védőnőkkel is.

– Az alapelvünk a továbbiakban is az, hogy minden saját programot önerőből finanszírozzunk, illetve becsületkasszás módon. Így volt ez az október 28-án tartott baba- és gyermekruha börze esetében is, ahol körülbelül 20 eladónak tudtunk biztosítani asztalt. Ösztönözve a vásárlást tombolást is húztunk – mondta az egyesület elnöke.

Két pályázat eredményét is várják, pozitív elbírálásuk esetén a kötődő programokat ingyenessé tudják tenni. Ha forrásokhoz tudnak jutni, tovább tudják bőveteni az igények alapján a foglalkozások sorát. A programokról további információk a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület közösségi oldalán kaphatóak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!