További lépések

2023.11.06. 11:30

Egymillió forintot nyertek, amelyből sportszereket és játékokat vásároltak (galéria)

Színkavalkád és gyerekzsivaj töltötte meg a Pécsi Belvárosi Általános Iskola tornatermét november 6-án, ahol több vadonatúj sportszert adtak át az intézmény tanulóinak a Millió lépés az iskoládért verseny keretében.

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezi az Aktív Magyarország Program támogatásával. A megmérettetésen az ingyenes MillióLépés mobilapplikáció letöltésével lehet részt venni, amelyben a lépések mellett további hatvanféle mozgásforma alakítható át lépésszámmá.

A Pécsi Belvárosi Általános Iskolát Kleicsné Wunderlich Viktória és Ódor Elenóra, az intézmény munkatársai regisztrálták. A verseny keretében tizennégy országos Kékkört tettek meg az iskola tanulói, dolgozói, ami 51 millió lépésnek és 35 679 kilométernek számít. Ezzel a teljesítménnyel az iskola egymillió forint támogatásban részesült, amely összegből játékokat és sportszereket, többek között teniszütőket és teniszlabdákat, röplabdákat, medicinlabdákat, focilabdákat, pingpongütőket és pingponglabdákat, hulahoppkarikát és még sok mást vásároltak.

A versenyen résztvevők virtuálisan bejárhatják a teljes magyar Kékkör útvonalát, megismerve a legszebb hazai látnivalókat, miközben az applikáció mindennap hasznos, érdekes üzeneteket oszt meg a résztvevőkkel a Kékkör látványosságairól, a mozgásról és az egészség megőrzéséről, miközben a versenyzők aktív mozgással támogathatják a kiválasztott iskolát.

A versenyt az idei évben is meghirdették, és már újra lehet regisztrálni. A Pécsi Belvárosi Általános Iskola igazgatónője, Cselikné Juhász Ildikó arra biztatja a diákokat, hogy regisztráljanak, és tegyenek meg sok lépést az iskoláért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!