Közgyűlés

2023.11.14. 13:26

Előkerült az erdőégetés témája a Városházán

A baloldali zöldbiztosi poszt várományosa, a momentumos Sajgó György egy szempillantás alatt felpattant a székéből éppen az előtt, hogy egy fontos zöldtémában kellett volna szavaznia a keddi ülésen. Egészségügyi okokra hivatkozott, de azt is kijelentette, hogy nemmel voksolt volna. Péterffy Attila polgármestert pedig szembesítették azzal, hogy az általa vezetett pécsi erőműben hárommillió tonna fát égettek el.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Löffler Péter

A momentumos politikus egyébként a közgyűlés előtt még lapunk munkatársával beszélt indulatosan, mert megkérdeztük tőle, hogy az MSZP-DK-s városvezetéstől kapott zöldbiztosi poszt elfogadásával belép-e a DK-ba. Később visszajött, egészségügyi okokra hivatkozott, de egyébként is nemmel szavazott volna, mondta. Sajgót azt követően javasolta a baloldal zöldbiztosnak, hogy a posztról nyáron lemondott az LMP-s képviselő, Kóbor József, aki kedden már nem is a Diana téri fák kivágásával, hanem a kivágás kommunikációjának hiányosságával magyarázta a lépését.

Péterffy fakivágós zöldpolitikája

– Én már akkor zöldpolitikával foglalkoztam, amikor ön csak szeretett volna – vágta oda Kővárinak a város első embere.  Majd pedig a 2008-ban a városnak az erőművel kötött szerződését hozta fel, ami szerinte zöldlépés volt és csökkentette a földgázzal történő kitettséget. Berényi Zoltán, az ÖPE-KNDP képviselője megemlítette, hogy Péterffy első- és másodfokon is elbukta azt az erdőégetős pert, amit a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivőjével, Vicze Csillával szemben indított Péterffy. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!