Újabb lépés

2023.11.10. 20:15

Folytatódott a Kálvária domb felújítása Villányban

Tovább folytatódott villányi Kálvária-domb felújítása, az itt található szobrokat és kereszteket pályázati támogatásokból, lakossági felajánlásokból és önerőből folyamatosan újítja meg a Villányi Német Önkormányzat.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Elsőként 2021. év végére készült el a Feszületen és az Úrkoporsóban lévő Krisztus, valamint Szűz Mária kerámia szobra. Ezt követően az 1859-ben Gianone Ágoston pécsi szobrász-kőfaragó mester által faragott, Szűz Mária és Szt. János homokkő szobrok restaurálására is sor kerülhetett. Tavasszal a felújított feszület megáldására került sor, és erre az alkalomra az önkormányzat a területet is rendbe tette: a túlnőtt, kiszáradt fákat, bokrokat kivágták, a Stációházak közé és a keresztek mögé mandulafákat, a bejáratnál lévő támfal tartóiba levendulacsemetéket ültettek. Felújították a kerítést, és az Úrkoporsó kiskapuját is.

Most újabb lépéssel közeledtek a Kálvária-domb felújítási munkálatainak végéhez: megújult a jobb oldali lator kereszt és Kohn András egykori plébános sírköve, melynek restaurálási költségét – 2,2 millió forintot – a Német Önkormányzat állta. A munkálathoz szükséges állványzatot Nádasi Nándor kőműves mester cége biztosította, segítő kezeket az egyházközség részéről Czinczár Attila, Schuller Imre, Vitényi Donát, Harasztovits Mihály képviselő, valamint Wéber Imre képzőművész nyújtott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!