Több mint kétszázan örülhetnek

2023.11.14. 21:15

Ingyen laptopokat kaptak pécsi 7. és 10. évfolyamos diákok

Több mint 200 pécsi középiskolás vehetett át laptopokat a Klebelsberg Központtól kedden – tájékoztatta a Baranya Vármegyei Önkormányzat a Dunántúli Naplót.

Balikó Gergely

Mint közölték, csak a Pécsi Janus Pannonius Gimnáziumban 179 diák vette át vadonatúj notebookját a központ „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és pedagógusok számára” című projektjének köszönhetően.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke az átadón elmondta: abban bíznak, hogy a digitális eszközök komoly segítséget jelentenek majd a tanulásban a diákoknak. Az eszközök érintő képernyővel rendelkeznek, így a tanulók akár jegyzetelni is tudnak rajta az órákon. A mostani akció folytatása a tavaly tavasszal megkezdett programnak, amelynek keretében országszerte 120 ezer laptopot osztottak ki 9. évfolyamos tanulók és pedagógusok között, mondta a központ vezetője.

Őri László, Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke az eseményen elmondta, a kormány a nehéz gazdasági helyzet ellenére is támogatja a fiatalokat abban, hogy minden eszközt megkaphassanak, ami a tudás elsajátításához szükséges.

A vármegyei önkormányzat beszámolt arról is, hogy a projekt keretében nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így összesen 1462 településen, 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki digitális tanulást támogató eszközöket az országban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!