Digitalizációs program

2023.11.17. 18:30

Iskolai notebookokat osztottak Alsószentmártonban

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Nagy Csaba FB

A napokban országosan 140 ezer notebook kiosztása kezdődött meg a 7. és 10. évfolyamon tanulóknak. Nemcsak az állami, hanem az egyházi és a magánfenntartású köznevelési intézmények tanulói is igényelhettek hordozható számítógépet, így 1462 településen 2572 iskolában, több mint 3000 feladatellátási helyen osztanak ki ilyen eszközöket.

A Tan Kapuja Buddhista Gimnázium és Általános Iskola Alsószentmártoni intézményében Sztojka Attila kormánybiztos és Nagy Csaba országgyűlési képviselő együtt adott át  18 notebookot a nappali tagozatos, 10. osztályos gimnazistáknak. 

– Örömmel tapasztaltam a diákok lelkesedését. Bízom benne, hogy az átadott eszközök használatával készségeik és képességeik egyaránt fejlődni fognak, és helytállnak a mai rohanó digitális világ sodrában

 – írta közösségi oldalán Nagy Csaba.

A Belügyminisztérium köznevelési digitalizációs programjának célja, hogy 5. évfolyamtól 12. évfolyamig minden tanuló meg tudja szerezni a szükséges tudást, így az is, aki ilyen eszközzel nem rendelkezik. A jelenlegi akció az átfogó program második szakasza, még két „notebook-osztás” lesz a következő két évben. Az elfogadott költségvetés szerint jövőre 393 milliárd forinttal többet költ a kormány oktatásra, mert célja, hogy a magyar diákok a legkorszerűbb eszközöket és a különböző tudást tartalmazó portálokat készség szinten tudják használni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!