Nemzeti konzultáció

2023.11.30. 20:00

Kocsis Máté: megvédjük saját érdekeinket és szuverenitásunkat

Végképp nem szabad megengedni, hogy a brüsszeli elit olyan döntéseket erőltessen ránk, amelyek károsak Magyarországnak és károsak a magyar embereknek – hangsúlyozta a Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője csütörtökön, pécsi fóruma előtt tartott sajtótájékoztatón.

Balikó Gergely

Sorsdöntő kérdésekben kell véleményt mondanunk.

Fotó: Löffler Péter

A kormánypárti politikus ezért arra kért mindenkit, hogy vegyen részt a nemzeti konzultáción. Minden olyan sorsdöntő kérdésben, amelyben Magyarország vitában áll az Európai Bizottsággal (EB), a brüsszeli elittel fontos megkérdezni a magyar emberek véleményét – jelezte.

Közlése szerint a nemzeti konzultáció kiváló eszköz arra, hogy az emberek két választás között is elmondhassák a véleményüket. Továbbá arra is, hogy a kormány előtt álló uniós vitákban a magyar álláspontot a kabinet „minél nagyobb hanggal tudja képviselni” – mondta Kocsis Máté.

Mint kifejtette, a brüsszeli elit számos olyan döntést akar ránk kényszeríteni, ami kedvezőtlen Magyarországnak és a magyar embereknek. A Fidesz frakcióvezetője ezek közé sorolta a brüsszeli bizottságnak a magyar rezsicsökkentés megszüntetését szorgalmazó javaslatát, és a 300 ezer családnak és 30 ezer vállalkozásnak segítő kamatstop eltörlését.

- Brüsszel azt is kéri, hogy a kormány törölje el az extraprofit-adót és engedje be Magyarországra a rossz minőségű ukrán gabonát, valamint a migránsokat is, amit a magyar emberek nem támogatnak – sorolta Kocsis Máté. - Ezekben a vitákban igenis fontos, hogy mindenki elmondja a véleményét – rögzítette a Fidesz frakcióvezetője. 

Éppen ezért Kocsis Máté azt is fontosnak nevezte, hogy mivel ezek a viták még nem zárultak le, minél többen kitöltsék a nemzeti konzultációt.

Úgy folytatta: ezen kérdések fontosságát az is mutatja, hogy jelen pillanatban a hazai és az európai közbeszéd is ezek körül csoportosul. Továbbá a jövőre esedékes európai parlamenti választás is ezen témákról fog szólni.

Kocsis Máté hangsúlyozta: a kormány mindig a magyar álláspontot fogja képviselni és ezzel kapcsolatban – fűzte hozzá – azt is világosan kell látni, hogy a magyar kabineten kívül ezt senki nem fogja megtenni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!