Szuverenitásvédelem

2023.11.28. 14:40

Kocsis Máté Pécsett tart lakossági fórumot

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője tart november 30-án lakossági fórumot Pécsett a nemzeti oldal által az Országgyűlés elé benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagról.

Balikó Gergely

Forrás: MW

Fotó: Molnár Péter

A kormánypárti politikus, aki a Pécsi Református Kollégiumában csütörtökön 18 órától tart fórumot, kedden a Facebook-oldalán a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat céljának nevezte a külföldi beavatkozási kísérletek megakadályozását.

A fideszes és KDNP-s képviselők által benyújtott, a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvényjavaslat elemző, értékelő, javaslattevő és vizsgálati tevékenységet folytató, autonóm államigazgatási szervként hozná létre a Szuverenitásvédelmi Hivatalt. A szervezet feladata lesz, hogy feltárja és vizsgálja a más állam, külföldi szerv, szervezet érdekében végzett érdekképviseleti, dezinformációs, valamint az állami és társadalmi döntéshozatali folyamatok befolyásolására irányuló tevékenységeket - ha azok Magyarország szuverenitását sérthetik vagy veszélyeztethetik -, valamint azon szervezeteket, amelyek külföldről támogatott tevékenysége a választások, illetve a választói akarat befolyásolására, vagy ilyen tevékenységek támogatására irányul.

A Szuverenitásvédelmi Hivatal új fejezetet fog alkotni a központi költségvetésben, ezért tárgyalja az Országgyűlés a központi költségvetés címrendjének a Szuverenitásvédelmi Hivatallal összefüggő módosítását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!