Adventi vásár

2023.11.30. 15:40

Még a traktorok is fénybe borulnak Vásárosbécen

A település idén először szervezi meg a Vásárosbéci Adventi Vásárt, mellyel távlati céljuk, hogy egy karácsonyfalut alakítsanak ki Baranya vármegyében.

Tóth Viktória

Forrás: Vásárosbéc önk.

Mint azt Popa Zoltán polgármestertől megtudtuk, ebben az évben három napos rendezvénnyel kezdenek és bíznak benne, hogy évről-évre egyre nagyobb lesz az esemény. December 8. és 10. között az ünnepi varázslat jegyében telnek meg élettel a falu kis utcái, közösségi terei.

Az ünnepi falu számos programmal vár mindenkit, megelevenednek a múlt ízei, a hagyományos receptek és a régmúlt korok hagyományai. Átélhetik a jelenlévők a betlehemi történetet egy különleges árnykép-sorozat segítségével, lesz karácsonyi képeslap írás a Mikulás műhelyében, kézműves vásár, állatsimogató, tüzes show, hagyományőrző udvar látvány kovácsműhellyel és solymász bemutatóval, mesefilmek vetítése, különleges játszóház fajátékokkal, társasokkal.

Vásárosbéc először rendezi meg traktordíszítő versenyét is, melynek zenés felvonulása december 9-én 18 órakor kezdődik. A felvonulás kíséretéhez bárki csatlakozhat feldíszített járművével, legyen az kapálógép, bicikli vagy akár ló, szamár. A felvonulók oklevelet kapnak, szavazni is lehet, a legjobbak pedig értékes díjazásban részesülnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!