Hadtörténeti témákról szól a konferencia Szigetváron

2023.11.15. 21:00

Miért támadta meg a török birodalom Magyarországot? - ez is kiderül majd!

Tóth Viktória

Fotó: Laufer László

Az egykori Zrínyi Miklós Katonai Akadémiával 40 éve kötött együttműködési megállapodást Szigetvár városa és a Szigetvári Várbaráti Kör. Az akadémia most már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem égisze alatt működik. A Hadtörténelmi Tanszék, a Molnár Imre Városi Könyvtár és a Várbaráti Kör hagyományos hadtörténeti konferenciát tart Fejezetek az egyetemes és a magyar hadtörténelemből címmel. A rendezvény a költő és hadvezér, Zrínyi Miklós halálához közeli dátumon, idén november 17-én lesz, 15 órakor kezdődik a könyvtárban (Szigetvár, Mártírok útja 1.). Az eseményt dr. Vass Péter, a város polgármestere fogja megnyitni.

Varga Zoltántól, a Várbaráti Kör elnökétől megtudtuk, hogy az előadások egy részét a tanszék oktatói tartják, a konferencia elnöke pedig dr. Csikány Tamás, az NKE nyugalmazott rektorhelyettese lesz. A témák általánosságban Szigetvárhoz kapcsolódnak, a kora újkortól (16. századtól) a 20. századig, hiszen a 44. gyalogezred történetéről is szó lesz. Budapestről, Pécsről, de még Gyuláról is érkezik előadó, aki például Kerecsényi Lászlóról illetve Zrínyi Miklósról is fog beszélni. Érdekesnek ígérkezik még az az előadás is, mely arról fog szólni, hogy miért támadta meg a török birodalom Magyarországot. A konferencia teljesen nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!