A munka világa

2023.11.16. 21:10

Pályaválasztási kiállításra és bemutatóra várják Mohácson a diákokat és szüleiket

A vármegye több helyszínén is pályaválasztási rendezvények várják az általános, valamint a középiskolák végzős osztályaiba járó fiatalokat, szüleiket és tanáraikat. Mohácson pénteken a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában az érintett diákokat a Mohácsi és a Bólyi járásból.

Máté Balázs (Mohácsi Újság.hu)

Fotó: Pecold

A kormányhivatal által szervezett rendezvénysorozat egyik fő célja az oktatás és a munka világa közötti kapcsolatok erősítése, és ezáltal az iskolarendszer és a szakképzés különböző szintjeiről kilépő fiatalok számára a megfelelő pályaválasztás megalapozása, a munkaerőpiacra történő sikeres belépés elősegítése.

A munkaügyi szakemberek fontosnak tartják, hogy felhívják a fiatalok figyelmét arra, hogy a változó munkaerőpiaci igényekhez való alkalmazkodás jelentősége az elmúlt időszakban még inkább megnőtt.
Mohácson pénteken a Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskolában pályaválasztási kiállítást és szakmabemutatót szerveznek.

Az eseményen a megye középfokú intézményei mutatják be képzési kínálatukat, amelyre várják a térség 7-8. osztályos tanulókat és szüleiket.

A kiállításon mintegy húsz, Baranya vármegyei gimnázium, szakközépiskola, technikum és szakiskola oktatási, képzési kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A kiállítók között cégek, rendvédelmi és fegyveres szervezetek ugyancsak lesznek majd, lehetőséget biztosítva arra, hogy a fiatalok különböző szakmabemutatókon vegyenek részt, ezzel is bepillantást nyerve a munka világába.

A rendezvényre látogató diákokat játékos feladatok szintén várják, amelyek
sikeres megoldásával kisebb jutalmakkal is gazdagodhatnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!