A nélkülözők karácsonyát tennék szebbé

2023.11.25. 19:15

Több adománygyűjtő akciót is indítottak a nehéz sorban élő családok megsegítésére

Több karácsonyi adománygyűjtési programot is indított az elmúlt hetekben a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

Wald Kata

A december 15-én záruló Szeretetdoboz akció célja, hogy tartós élelmiszerekkel, tisztító- és tisztálkodási szerekkel segítsék a rászoruló családok és idősek mindennapjait Kárpát-medence-szerte az adventi időszakban. 
A szeretetdobozokba legalább féléves szavatossággal rendelkező tartós élelmiszert – azaz cukrot, olajat, konzervet, lisztet, kakaót, teát, instant kávét, fűszereket, édességet, száraz tésztát, kekszet, ketchupot, mustárt, majonézt – tehetnek az adományozók, de tisztálkodási és tisztítószerek – mint például mosószer, öblítő, fogkrém, fogkefe, gyermek- és felnőttpelenka, sampon, tusfürdő – is kerülhetnek a csomagba. Ezen kívül a cukor- vagy gluténmentes termékek is nagy segítséget jelentenek. 

A Szeretetdoboz célja, hogy egy-egy öttagú család egyheti tartósélelmiszer-szükségletét fedezze. 

Az adventi időszak másik, szintén a Magyar Református Szeretetszolgálat által szervezett adománygyűjtő akciója a Nyilas Misi Pakk, amelynek során a humanitárius szervezet azoknak a gyerekeknek szeretne örömet szerezni, akik karácsonykor másképp biztosan nem kapnának ajándékot. 

A mélyszegénységben élő nélkülözőknek, illetve az intézményekben vagy szüleik nélkül nevelkedő fiataloknak lehet örömet szerezni egy-egy cipősdobozos ajándékkal – a csomagba olyan új vagy használt, de jó állapotú ajándékokat várnak, amelyeknek bármelyik gyermek örülne. Ez lehet például játék, könyv, édesség, sapka, sál, kesztyű, egyéb meleg ruha. Az adományokat Kárpát-medence-szerte élő 0–18 év közötti gyerekeknek gyűjtik, tehát minden korosztály számára. A Nyilas Misi-pakkokat szintén december 15-ig várja a szeretetszolgálat. 

Mindezek mellett a Kívánságlista program is elindult idén is – ennek során 1358 gyermek kívánságát válthatják valóra az arra jelentkezők, akár úgy, hogy a humanitárius szervezet honlapján keresztül megveszik az ajándékot, akár úgy, hogy pénzadományt juttatnak el erre a célra a szeretetszolgálathoz.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!