Különlegesség nem jött

2023.11.04. 20:15

Varjúból, seregélyből van bőven

A madármegfigyelő napokat ezúttal szeptember utolsó és október első napján bonyolították le az európai és közép-ázsiai madárvédelmi szervezetek.

Bama.hu

Seregélyek élelem után kutatva. A kép illusztráció.

Fotó: Zacarias da Mata

A helyi csoport közleményben tájékoztatott térségünk részvételéről: 

- Baranyában ezúttal más szisztéma alapján szerveztünk akciókat. Csak egyetlen fő helyszínen, Sumonyban fogadtuk az érdeklődőket, viszont minden eddiginél több megfigyelési pontot kapcsoltunk be a rendszerbe. Terepbejárásokat 25 település közigazgatási határában végeztünk. Összesen 102 madárfaj 14.041 példányát figyelte meg a 67 résztvevő. A négy leggyakoribb madárfaj a seregély (7597 pld), a füsti fecske (1566 pld.), a tőkés réce és a vetési varjú (777-777 pld.) volt. Különleges faj ezúttal nem került távcsöveink elé. Az összesített nemzetközi adatok alapján a legtöbb megfigyelési pont Magyarországon volt (161). A résztvevők számát tekintve a második (2445 fő), a látott madarak számát figyelembe véve pedig a negyedik helyen végeztünk (192.474 pld.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!