Mire figyeljen, aki közlekedik?

2023.12.29. 08:40

Gyorsforgalmi utak válnak díjkötelessé az újév első napjától

Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos, a baranyai közlekedőket is érintő legfontosabb információkat foglaljuk össze az alábbiakban.

Bama.hu

Fotó: Prostock-studio

A 6-os főúton Bonyhád külterületén, egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze. A 160-as km szelvénynél félpályás korlátozás van érvényben.

A 6-os főúton, Istvándi nyugati határában a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. A 246-os km-nél napközben sávlezárás mellett dolgoznak.
Az 58-as főúton, Szalánta belterületén, a 12-es és a 15-ös km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
Fontos információ, hogy január 1-jétől, az addig még személyautóval ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell majd váltani! Díjkötelessé válik többek között az M0-s és M4-es autóutak teljes szakasza, az M31-es autópálya, illetve az M44-es autóút is. Magyarán 2024-től már személygépkocsival is fizetni kell bármely "M" jelzésű út használatakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!