Átadták a városi kitüntetéseket

2023.12.17. 20:00

Idén is díjazták a példamutató életpályákat, Gajnok Annabellát és Makai Renátót

Hagyományosan decemberben adják át a Siklósi Gyémánt, valamint az Év Siklósi Sportolója díjakat. Előbbit idén Gajnok Annabella, utóbbit pedig Makai Renátó vehette át vasárnap délután a siklósi várban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Siklósi Önkományzat

Gajnok Annabella a Kanizsai Dorottya Általános Iskola elvégzése után a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium magyar–francia kéttannyelvű tagozatán érettségizett, majd a Budapesti Gazdasági Egyetemen diplomázott.

A tanulmányai mellett a sport területén is példaértékűen teljesített. A gimnázium befejezésééig számtalan versenysikert ért el latin- és standard tánckategóriában, emellett a leányfutball siklósi meghonosításában is jelentős szerepet játszott. 2013-ban az OTP-Mol Bozsik-programban a 4. helyezett, majd 2014-ben az országos bajnok csapat tagja volt. Ezután a pesti Astra HFC igazolt játékosa lett. Az U17-es futsal országos bajnoki címig jutott csapatával 2014/2015-ben és a nagypályás bajnokságban országos harmadik lett. 2020-ban a Magyar Nemzeti Bank által kiírt országos versenyen tanulmányával Kiváló Pályamű díjban részesült. 2021-ben az MNB által kiírt országos esszéíró versenyen munkájával Érdemes Pályamű díjat kapott.

Makai Renátó kisiskolás korától dzsúdózott a PVSK Judo Szakosztályában, évekig volt a válogatott keret tagja. Számos ifjúsági országos bajnokságon aranyérmet szerzett. Oroszországba, Moszkvába is kijutott. A Sárközi MMA Team tagjaként 2015-2016-ban megjárta az USA-t. Kaliforniában, Sacramentóban is lehetősége volt versenyezni a Gladiator Challenge keretein belül, amely viadal az ő győzelmével zárult. 2016-tól 2022-ig a HCW (Hungarian Championship Wrestling) pankráció tagja. 2019-ben megnyerte a WKF World Kickboxing Federation MMA szervezetének interkontinentális bajnoki övét, ezzel pedig az első magyar sportolóvá vált, aki pankrációban és MMA-ban is egyidőben nehézsúlyú bajnoki címet birtokolt. A covid-világjárvány idején kezdte az erősember-edzéseket és az idei évet kiváló eredményekkel zárta a PSL Hungary (Premium Strongman League), illetve CESA (Central European Strongman Association) versenysorozataiban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!