„Legyünk mi az elsők!”

2023.12.24. 11:30

Jótékonysági vadászat: a gyermekgyógyászati klinikát támogatják

„Legyünk mi, Baranya vármegyeiek az elsők a vármegyék között, ahol minden jogosult részt vállal az összefogásban, példát mutatva és egységet alkotva” – hívták fel a figyelmet az Országos Jótékonysági Vadászat baranyai nagykövetei.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

Nagy Csaba fideszes országgyűlési képviselő és Junácski András, a Baranya Vármegyei Közgyűlés alelnöke a vadászkamara által kiküldött levelükben kiemelték, hogy a pécsi Klinikai Központ gyermekgyógyászati klinikáját támogatják azok a baranyai vadászok, akik december 27-én részt vesznek a jótékonysági fácánvadászaton Somogyhárságyon. 

Mint korábban beszámoltunk róla, az adakozó vadászok apróvad-, közelebbről fácánvadászaton vesznek részt, valamennyi helyszínen. Ünnepélyes köszöntő és a vadászkürt hangja előzi meg a jótékonysági vadászatot. 

Az országos kezdeményezés vármegyei nagykövetei ezért arra biztattak minden baranyai vadászatra jogosultat, hogy amennyiben tehetik egy vadászt delegáljanak a jótékonysági apróvadvadászatra, vagy egy fő részvételi díjának összegével, azaz 50 ezer forinttal járuljanak hozzá a nemes célhoz. 

Nagy Csaba és Junácski András leveléből kiderült, hogy a tavalyi jótékonysági vadászatnak köszönhetően 6,9 millió forint értékben kilenc eszközzel gazdagodhatott a klinika, ami az eltelt idő alatt 960 gyermek gyógyulásához járult hozzá. 

„Az egészségügyre példátlan megpróbáltatások nehezedtek az elmúlt években, idén pedig a háború(k) okozta nehézségek borítják fel a békés mindennapokat” – olvasható a felhívásban, amely ezért különösen fontosnak nevezte, hogy „a vadásztársadalom – egységet alkotva – járjon élen ezekben a nehéz időkben a társadalmi felelősségvállalás és a magán mecenatúra vonatkozásában is. 

Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. által az elmúlt években rendezett alkalmak során országosan 170 millió forint adomány gyűlt össze 23 megyei kórház gyermekosztálya számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!