Cipősdoboz akció

2023.12.20. 14:00

Őri László: jelesre vizsgáztak idén szolidaritásból Baranya lakosai

Immáron harmadik évben szervezte meg a Baranya Vármegyei Önkormányzat a cipősdoboz akcióját. Az összefogás eredményeként csaknem 200 doboz gyűlt össze, melyet nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül juttatnak el hátrányos helyzetű pécsi és baranyai családokhoz.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is jótékonysági akciót hirdetett a Baranya Vármegyei Önkormányzat a Baranya Segít Program keretében, melyhez évről évre több szervezet csatlakozik. Szerda délelőtt tartós élelmiszerekkel, játékokkal, ruhákkal teli csomagokat adott át Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke Döme Szilárdnak, az Ormánsági Fiatalokért Egyesület vezetőjének. Az adományozók december 5-től 15-ig vihették az ajándékokat a vármegyeházára, a 10 nap alatt közel kétszáz csomag gyűlt össze.

A vármegyei elnök úgy fogalmazott: Baranya lakosai szolidaritásból idén is jelesre vizsgáztak, majd megköszönte a felajánlást minden adományozónak. A csomagok egy részét a Tesco áruházak baranyai dolgozói állították össze. Mint azt Őri László néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán közzétette, az említett áruházak dolgozói több mint 130 csomagot készítettek, hogy a nehéz sorsú baranyai gyermekeknek szebb karácsonya lehessen. Idén egyébként nem csak az Ormánságba kerülnek cipősdobozok, hanem a pécsi és baranyai nagycsaládosokat támogató szervezeteken keresztül még több rászorulóhoz juttatnak el ajándékokat.

Döme Szilárd elmondta, a halmozottan hátrányos helyzetű családok ünnepét fogják szebbé tenni az ajándékokkal.

– Az Ormánságban minden évben több mint 15 településen osztjuk a cipősdobozokat a gyerekeknek. Második éve már a Baranya Vármegyei Önkormányzat segítségével összegyűlt csomagokat is tudjuk osztani, amit hálásan köszönünk nekik is, és minden adományozónak is 

– mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!