A Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete 45. jubileumát ünnepli

2023.12.06. 15:40

Közösen küzdenek a teljes elfogadásért

Tavaly hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezett a Mozgáskorlátozottak Baranya Megyei Egyesülete (MBE) a fogyatékossággal élők, illetve az önkéntesség világnapja alkalmából ünnepi műsort, amelyet idén is folytatnak. 2023-ban azonban további apropóval is bír az esemény, ekkor ünnepli ugyanis az egyesület megalakulásának 45. évfordulóját.

Mohay Réka

Szép jubileumhoz érkeztek el

Forrás: mno.hu

December 8-án, pénteken 14 órától a Nevelési Központ színháztermében kerül sor a rendezvényre, ahol társként jelen lesz a Parkinson Betegek Egyesülete, a Légúti Betegek Komlói Egyesülete, a Baranya Vármegyei Fogyasztóvédelmi Egyesülete, a Siketek és Nagyothallók Baranya Megyei Egyesülete, a Rákbetegek Szövetsége, Társadalmi Szervezetek Baranya Megyei Szövetsége, valamint a bodai nyugdíjas klub tagjai és a település polgármestere. 

A kiemelkedő önkéntes munkáért idén is emléklappal jutalmazzák a résztvevő szervezetek jelöltjeit, valamint az MBE tagjait. 

Az MBE célja, hogy helyi csoportjai közötti együttműködés megvalósítása révén hatékonyan képviselje a mozgáskorlátozott emberek érdekeit. Alapfeladatuk a Baranya megyében hátrányos helyzetben, mozgásszervi fogyatékossággal élő, ezen felül a súlyosan mozgáskorlátozott emberek társadalmi életben való egyenrangú részvételének segítése, a fogyatékosságból eredő sajátos érdekek képviselete, szükség esetén érdekvédelmének ellátása, civil szervezeti keretek közt működő segítség, támogatás nyújtása a társadalmi gondoskodási és ellátó rendszer mellett. 

Az MBE programok, kampányok révén hozzájárul a mozgáskorlátozott emberekkel szembeni hátrányos megkülönböztetés visszaszorításához és fontosnak tartja a sérült emberek társadalmi befogadásának minél szélesebb körű elterjesztését.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!