Elő a korcsolyákkal!

2023.12.09. 17:30

Megnyitottak a műjégpályák, mutatjuk, hogy Baranyában hol csúszkálhatunk kedvünkre

A korcsolyázás nemcsak az egyik legnépszerűbb téli sport, hanem az egyik legegészségesebb is, hiszen minden porcikánkat megmozgatja, és jobb közérzetet is biztosít. Baranyában Harkányban, Szigetváron és Pécsen is van lehetőség korcsolyázni, a műjégpályák már várják a mozogni vágyókat

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

A pécsi műjégpályát idén 1500 (diákoknak, nyugdíjasoknak 1100) forintért lehet igénybe venni, de kedvezményesen vásárolhatók tízalkalmas bérletek is. Aki ide indulna, annak mindenképpen érdemes követnie a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Facebook-oldalát, hiszen a nyitvatartást az időjárás is befolyásolja. Harkányban december 6-án nyitott meg a négy évszakos korcsolyapálya, melyet a művelődési ház előtti téren alakítottak ki. Január 14-ig minden nap 15 és 20 óra között (kivéve az ünnepnapokat, amikor ettől eltérő nyitvatartás van) várja a látogatókat. A harkányi lakosoknak és az 5 évnél fiatalabb gyerekeknek ingyenes a pályahasználat, egyéb esetben 1500 forint a jegy. Saját korcsolyát is lehet használni, de bérlésre is van lehetőség, 500 forintos áron. A helyszínen büfé és kézművesvásár várja a vendégeket. 

Szigetváron az oroszlánszobor köré építették fel a korcsolyapályát, amely hétköznaponként 16 és 20 óra között, hétvégenként 15 és 21 óra között van nyitva és ingyenesen használható. Korlátozott számban korcsolyákat is biztosítanak annak, aki nem viszi magával a sajátját. 

Pécsen, az Árkád melletti Czinderi parkban is megnyitott a jégterasz. Január 31-ig hétfőtől szombatig 11–15 és 16–20 óráig, vasárnapokon 10–14 és 15–18 óráig (december 24-én, 25-én, 26-án, 31-én és 2024. január 1-jén zárva) várják a korcsolyázni vágyókat. A jégpálya használatának díja 1000 forint, amelyért cserébe egy 1000 forint értékű Árkád Pécs vásárlási utalványt kap a látogató. Ennek teljes értéke levásárolható az Árkádban, az utalványt elfogadó helyeken, az üzletekben. Emellett 6 éven aluli gyermekek részére ingyenes és a korcsolyakölcsönzésért sem kell fizetni, csupán letétbe kérnek egy személyazonosságot igazoló okmányt. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!