Időjárás

2023.12.09. 08:20

A hétvége még csípős lesz, de a jövő héten már melegszik az idő

Az elmúlt napokban megmutatta az igazi téli arcát az időjárás. A folytatás viszont nem a nagy havazásról fog szólni, sokkal inkább a szürke, borongós, párás időről. A jövő hétre enyhülés érkezik, amely az ország különböző pontjain más-más mértékben érezteti hatását – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szombat

Borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös idő lesz. Szitálás, hószállingózás bárhol előfordulhat. Gyenge marad a szél. Reggel -3, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Északnyugat felől többfelé várható csapadék: északon hó, havas eső (néhol ónos eső), délen eső, zápor alakul ki. Délután nyugat felől csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megélénkül. -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk délután - Délnyugaton lesz a legenyhébb.

Hétfő

Erősen felhős, párás időre van kilátás. Foltokban köd is valószínű. Északnyugat felől több hullámban fordul elő eső, szitálás. 0-6 fok valószínű.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!