Támogatás

2023.12.02. 19:05

Pécsi parasportolót támogatnak a minél sikeresebb versenyzésben

Kevesebb mint 9 hónap van hátra a 2024-es párizsi paralimpiai játékokig, amelyre a magyar csapat rekord számú sportágban juthat ki. A végső hajrába a K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramja is besegít: két parasportolót és egy segítő szakember odaadó munkáját támogatja fejenként egymillió forinttal. A nyertesek között van a pécsi Szabó Alexandra pécsi bocciás is.

Bama.hu

Forrás: K-H

A K&H sajtóközeményben tudatta: kilenc hónap múlva kezdődnek a XVII. Nyári Paralimpiai Játékok, amelyen minden bizonnyal rekordot dönthet a Magyar Paralimpiai Csapat. A nyári játékokon 22 sportágban mérhetik össze tudásukat a versenyzők, amelyek közül a magyar sportolók a 17 egyéni sportág mindegyikének kvalifikációján részt vesznek. A Magyar Paralimpiai Csapat eddig 7 sportágban 12 kvótát biztosan a magáénak tudhat, de a kvótaszerzési időszak több sportág esetében egészen július elejéig eltart. Így elképzelhető, hogy valaki csak a világverseny előtt alig két hónappal fogja megtudni, hogy kijutott-e a megmérettetésre.

– A K&H 17 éve támogatja a Magyar Paralimpiai Csapatot, így a 2024-es párizsi játékok már az ötödik közös paralimpia lesz, amelyen együtt izgulhatunk a magyar kiválóságokért 

– mondta el Guy Libot, a K&H Csoport vezérigazgatója. – Ezek az eltökélt sportolók mindent megtesznek, hogy a legjobban teljesítsenek a Párizsba vezető úton, elkötelezettségük példaként állhat mindenki előtt, legyen szó sportról, hivatásról vagy magánéletről. Mi a K&H-nál anyagi támogatással igyekszünk segíteni őket, hogy minél zavartalanabbul készülhessenek a megmérettetésekre. Idén egy bocciában jeleskedő sportolót, egy fiatal kerekesszékes vívót és az asztaliteniszezőket segítő szakembert külön is támogatunk K&H mozdulj! paralimpiai ösztöndíjprogramunkkal, fejenként bruttó egymillió forinttal. Bízunk benne, hogy mindhárman részt vesznek majd a 2024-es paralimpiai játékokon, és elégedetten térnek haza Párizsból.

A K&H mozdulj! ösztöndíjprogram 2007 óta az idei nyertesekkel együtt 34 parasportolót és segítőt támogatott összesen 29 millió forinttal. A díjazott sportolók közül 6 már biztosan ott lesz Párizsban, és további 11 versenyzőnek is komoly esélye van a kijutásra.

– A Magyar Paralimpiai Csapat már gőzerővel készül a jövő évi párizsi paralimpiára. Célunk, hogy minden idők legnagyobb csapatával minden idők legjobb eredményét érjük el. Csapatunkban egyaránt lesznek rutinos paralimpikonok és ifjú reménységek. Az ő felkészülésüket segítő szakemberek szerepe felbecsülhetetlen a Párizsba vezető úton. Örömünkre szolgál, hogy a K&H Bank, amely immár 17 éve elkötelezetten hisz sportolóinkban és sportszakembereinkben, továbbra is támogatja a fogyatékossport legjobbjait. Szívből gratulálok a díjazottaknak, és a Magyar Paralimpiai Csapat nevében is köszönöm a K&H Bank bizalmát! – emelte ki Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A díjazottak egyike a pécsi Szabó Alexandra. 

A 23 éves parasportoló egy szerencsés véletlen következtében ismerkedett meg a bocciaval 10 éve, amikor egyik osztálytársa mellé beállt játszani. Az elmúlt években számos nemzetközi megmérettetésen jeleskedett. Legkiemelkedőbb sikerei közé tartozik az Európa-bajnoki cím, amelyet Sevillában szerzett 2021-ben, párosban pedig ezüstérmesek lettek. Idén a Multisport Para Európa-bajnokságon állhatott fel a dobogó második fokára egyéniben, párosban pedig a negyedik helyen végeztek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában