Változást várnak a pécsiek

2023.12.11. 12:01

Pécsnek ki kell törnie a sikertelen kísérletből!

Betarthatatlan baloldali választási ígéretek, irreális lázálmok kergetése helyett a valódi programmal, fejlesztési tervvel rendelkezik a nemzeti oldal - jelentette be Csizmadia Péter fideszes képviselő hétfői sajtótájékoztatóján, aki hozzátette: megteremtik annak feltételeit, hogy Pécs következő generáció számára is nyertes évtizedet tudjon megkezdeni.

Bóka Máté Ciprián

A Gyurcsány Ferenc által a jövő évi választáson indítandó jelenlegi polgármester és koalíciója betarthatatlan ígéretei helyett a nemzeti oldal valóban reális, a város gazdaságát szolgáló célokat valósítana meg 2024-ben. Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy Pécs 2019 óta egy  sikertelen kísérlet terepe, amelyet egy olyan csoport irányít és kényszerít rá a pécsiekre, amely nemcsak, hogy már szinte valamennyi pécsi közösséggel, de önmagával is haragos viszonyt ápol. 

– Látjuk, hogy hová vezet a betarthatatlan választási ígéretek sora és azok az álomberuházásokról szőtt mese beszédek, amelyek soha nem fognak megvalósulni

 – emelte ki Csizmadia Péter. – Sajnos, ma már választási programoknak nem tulajdonítanak akkora jelentőséget, de mi mégis ezt tesszük éppen azért, mert hiszünk abban, hogy a fejlesztési tervünk, amellyel valamennyi pécsit meg kívánunk szólítani,  valódi alternatívát ad arra, amellyel Pécs kitörhet a sikertelen időszakból. 

Hozzátette, amennyiben 2024-ben a jobboldalnak szavaznak bizalmat a pécsiek, akkor ezzel a programmal megteremthetik annak a feltételeit, hogy Pécs következő generáció számára is nyertes évtizedet tudjon megkezdeni. A programban foglalt javaslataikat szilárd értékrend alapján állították össze, és ismertették az elmúlt hónapokban. 

–  Ezek mégsem lázálmok, mert a pécsiekre és a város jelenlegi problémáira fókuszál, azokat kívánja megoldani, felszámolni Pécs hátrányait, keresni a lehetőségeket és azokat a kitörési pontokat, amellyel Pécs a következő évtizedben valóban felzárkózik a sikeres magyar nagyvárosok sorába. Pécsen  változásra van szüksége, alternatívát pedig csak a polgári jobboldal képes állítani – mondta. – Ezért mi az ünnepeket követően is folytatni fogjuk elképzeléseink ismertetését és a pécsieket is meg fogjuk kérdezni arról, hogy a következő évtizedekben milyen városban szeretnének élni. Tesszük mindezt azért, hogy Pécs újra a büszke magyar nagyváros lehessen. 

Lázálmok helyett gazdaságfejlesztés

Csizmadia Péter kérdésünkre válaszolva egy példát is hozott a baloldali "lázálmokra". Mint mondta, a baloldali tervek szerint a mecseki libegőre például több tíz milliárdot kívánnak elkölteni úgy, hogy közben a pécsi tömegközlekedését kellene rendbe tenni, új alapokra helyezni. 

Hozzátette: meg kell oldani a következő évtizednek a zöld átállását is, ezért erre kívánják inkább a tízmilliárdokat elkölteni annak érdekében, hogy a város valóban fenntartható legyen. Másrészt – szemben a baloldallal – a gazdaságfejlesztés szempontjából sem tettek le arról, hogy bővítsék az ipari parkot és jelentős nagy beruházásokat hozzanak. 

– Láthatjuk azt, hogy a baloldal által készített, a következő hét évre szóló fejlesztésprogramból hiányoznak a gazdasági kitörési lehetőségek, illetve azok a kezdeményezések, amikkel Pécs valóban utol tudná érni a sikeres nagyvárosokat – mondta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!