Várnak mindenkit

2023.12.02. 14:40

Programok színesítik idén is az adventet a megyeszékhelyen

A hagyományokhoz híven az idei adventi időszakban is különféle programokkal várja az érdeklődőket a Pécsi Egyházmegye, minden korosztályt megszólítva, segítve, hogy méltó módon várakozzunk és készüljünk a karácsonyra, a Megváltó Jézus születésének ünnepére.

Wald Kata

Megkezdődött a Pécsi Advent

Fotó: Löffler Péter

Advent első vasárnapját követően, december 4. és 24. között – vasárnapok kivételével – minden nap hajnali 6 órakor roráté szentmisét celebrálnak a pécsi székesegyházban, amelyeket a Pécsi Egyházmegye internetes közösségi csatornáján élőben közvetítenek. 

Az adventi hétvégéken a bazilikában, és Pécs katolikus templomaiban templomi hangversenyek, valamint idegenvezetési alkalmak, tárlatvezetések, kiállítás és múzeumpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket. – A korábbi évek hagyományainak megfelelően december 23-án, advent negyedik vasárnapjának előestéjén 16 órai kezdettel „Szállást keres a Szent Család” címmel misztériumjátékot tartanak a belvárosban. 

Ennek keretében fiatalok személyesítik meg a júdeai Betlehemben szállást kereső Mária és József alakját, akik gyermekükkel, Jézussal csak arra várnak, hogy idén is szállást találjanak az emberek szívében – közölte a Pécsi Egyházmegye. Az érdeklődők a Magtár Látogatóközponttól induló énekes-zenés vonulásba bekapcsolódva kísérhetik a Szent Család tagjait a Széchenyi térig. A Szent István téren és a Ferencesek utcáján át vezető rövid séta során három állomáshelyen a Szentírásból vett részletekkel idézik majd fel a Krisztus születése éjszakáján történteket. 

A misztériumjátékot követően, 17 órakor Felföldi László pécsi megyés püspök gyújtja meg Pécs város adventi koszorúján a szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát a Széchenyi téren. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!