Egyházmegye

2023.11.28. 18:30

Minden korosztályt megszólító adventi programokkal várják az érdeklődőket

A Pécsi Egyházmegye a hagyományokhoz híven 2023-ban is minden korosztályt megszólító adventi programokkal várja az érdeklődőket, segítve, hogy méltó módon várakozzunk és készüljünk a karácsonyra, a Megváltó Jézus születésének ünnepére.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

A város szívében, a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban reggelenként roráté szentmisék, hangversenyek, koncertek, és kiállítások várják az érdeklődőket. December 4-24. között - a vasárnapok kivételével - minden nap hajnali 6.00 órakor roráté szentmisét celebrálnak a Szent Péter- és Szent Pál-székesegyházban. Az események élőben követhetők a Pécsi Egyházmegye YouTube-csatornáján.

December 23-án, advent IV. vasárnapjának előestéjén 16.00 órai kezdettel Szállást keres a Szent Család címmel misztériumjáték keretében fiatalok személyesítik meg a júdeai Betlehemben szállást kereső Mária és József alakját. Az érdeklődők a Magtár Látogatóközponttól induló énekes-zenés vonulásba bekapcsolódva kísérhetik a Szent Család tagjait a Széchenyi térig.

A misztériumjátékot követően, 17.00 órakor Felföldi László pécsi megyéspüspök gyújtja meg Pécs város adventi koszorúján a szeretetet szimbolizáló negyedik gyertyát a Széchenyi téren.

Az adventi hétvégéken templomi hangversenyek, idegenvezetési alkalmak, tárlatvezetések, kiállítás és múzeumpedagógiai foglalkozások várják az érdeklődőket.

Adventi hangversenyek a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban:

Hétvégente pénteken, szombaton és vasárnap különleges adventi hangversenyek várják a látogatókat. A koncertek díjtalanok, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Szentségimádás és közös gyertyagyújtás a Széchenyi téren:

Az adventi vasárnapok előestéjén, szombatonként 17:00-kor a Széchenyi téren történelmi egyházak képviselői gyertyát gyújtanak a város adventi koszorúján. Az eseménysorozat ünnepélyes megnyitóját december 1-jén, 17:00-kor tartják, köszöntőt mond Máger Róbert, a Pécsi Egyházmegye püspöki irodaigazgatója.

Élmények a Székesegyházban:

December 9-én, 17:00-kor: "Békességet hagyok rátok!" – Serbakow Tibor ötvösművész kiállítása a pécsi székesegyházban.

December 17-én, 15:00-kor: "A Szent Péter- és Pál-székesegyház a karácsony tükrében" - tematikus idegenvezetés.

Múzeumpedagógiai Foglalkozások és Tárlatvezetések:

December 9-én, 15:00-17:00: "Aranyágon ezüstvirág" - Múzeumpedagógiai foglalkozás a Pécsi Egyházmegyei Levéltárban.

December 3., 10. és 17., valamint december 23-án, 10:00-16:00: Kerámia festöde a Magtár Látogatóközpontban.

A Pécsi Egyházmegye adventi programjairól további részletek: https://pecsiegyhazmegye.hu/hirarchivum/6041-advent-2023-keszulet-a-pecsi-egyhazmegyeben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában