Jótékonysági vadászat

2023.12.06. 18:50

Támogatólag dörögnek majd a fegyverek

A pécsi Klinikai Központ gyermekgyógyászati klinikáját támogatják azok a baranyai vadászok, akik december 27-én részt vesznek a jótékonysági fácánvadászaton Somogyhárságyon – derült ki az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) vármegyei szervezetének tájékoztatásából.

Balikó Gergely

Fotó: KISS ANNAMARIE

Közlésük szerint aznap az ország 19 pontján, minden vármegyében azonos célért rendezik meg a vadászatokat. Az összefogás célja, hogy a vadászok és a támogatók adományaiból hiánypótló orvosi eszközöket szerezzenek be, amelyek elősegítik a beteg gyermekek gyógyulását.

Mint jelezték, az adományokat vármegyénként egy, összesen 19 kórház kapja meg. Baranya vármegyében a támogatott intézmény a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának gyermekosztálya.

Beszámoltak arról is, hogy a vármegyei jótékonysági vadászatot az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezete támogatásával, a Somogyhárságyi Nimród vadásztársaság vadászterületén rendezik meg, a részvétel díja legkevesebb 50 ezer forint. Az adakozó vadászok apróvad-, közelebbről fácánvadászaton vesznek részt, valamennyi helyszínen. Ünnepélyes köszöntő és a vadászkürt hangja előzi meg a jótékonysági vadászatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!