Figyelem!

2023.11.19. 17:00

A vadászatok miatt korlátozzák az erdőjárást

A következő időszakban érdemes előre tájékozódni a baranyai erdei séták előtt. Most zajlanak ugyanis a hajtó- és terelővadászatok a Mecsekerdő Zrt. kezelésében lévő vadászterületeken.

Tóth Viktória

Fotó: Kurucz Árpád

– A társas vadászatok szervezése igen nagy körültekintést és komoly előkészületeket igényel, a vadászatok pontos helyszíne az időjárási körülmények függvényében az utolsó pillanatig változhat, így azokat erdőrészlet szintjén nem lehetséges előre elhatárolni – tudtuk meg a társaság információiból.

Tekintettel a fokozott balesetveszélyre a társas vadászatok napján a Mecsekerdő Zrt. az érintett vadászterület vonatkozásában átmeneti erdőlátogatási tilalmat rendel el. Az érintett területekre vezető főbb erdei- és turista utak mentén a vadászatra jogosult figyelmeztető táblákat helyez ki. A korlátozások tervezett időpontjai november 22. és január 31-ig tartó intervallumban lesznek. A pontos helyszínekről a társaság hivatalos honlapján lehet olvasni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!