Díjeső a tehetségnek

2023.12.02. 18:32

Tények igazolják: tényleg ő a legjobb fiatal!

A fiatalok legrangosabb hazai tudományos elismerését vehette át Dr. Biró Zsófia, a pécsi jogi kar munkatársa.

Bama.hu

Forrás: PTE

A kar honlapjának írása szerint a PTE ÁJK tudományos munkatársát, Dr. Biró Zsófiát november 24-én, a Magyar Tudományos Akadémián kiemelkedő tudományos tevékenységéért, eddigi szakmai eredményeiért és a tudományos életben folytatott aktív szerepvállalásáért Junior Prima Díjjal tüntették ki, magyar tudomány kategóriában.

 

A Prima Primissima Díj életműveket ismer el, míg a Junior Prima Díj a jövő meghatározó személyiségeinek szeretne jelentős ösztönzést adni. Magyar tudomány kategóriában az elismerést azok a 33 év alatti fiatal tudósok kaphatják, akik kimagasló tudományos munkájukkal, nemzetközi eredményeikkel, oktatási- és közösségépítő tevékenységükkel jelentősen hozzájárulnak a magyar tudomány fejlődéséhez.

A díj 17 éves történetében Dr. Biró Zsófia a harmadik jogász és a negyedik közgazdász, akit magyar tudomány kategóriában Junior Prima Díjjal tüntettek ki.

Ugyancsak november 24-én volt a Wolters Kluwer Jogász Díj 2023 díjátadó gálája, ahol az este folyamán „Az év ifjú jogász tehetsége” díjat ítélte meg Dr. Biró Zsófia számára a szakmai bíráló bizottság. A Wolters Kluwer Jogász Díj „Az év fiatal jogász tehetsége” kategóriában a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal jogászokat köszönti a szakmai nagyjai között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában