Ellepték a várost a Télapók

2023.12.06. 21:45

Tizenkilenc Mikulás indult útnak a harkányi gyerekekhez

Rajnai-Zsíros Krisztina

Sokan vették nagyon komolyan a feladatot

Fotó: Czene Zoltán

Sokéves hagyomány Harkányban, hogy házhoz megy a Mikulás a 14 év alatti gyermekekhez. De egy Télapó nem tudná bejárni az egész várost egy este alatt, így több pirosruhás segít az igazi Mikulásnak a csomagok kiszállításában. Az önkormányzati és intézményi dolgozók, a polgármester, a képviselő-testület férfi tagjai és a fürdőigazgatók is beöltöznek ilyenkor, és krampuszaikkal, segítőikkel december 5-én a késő délutáni órákban személyesen viszik házhoz a gyermekeknek a város ajándékát, a mikuláscsomagot. 

Ebben az évben 630 csomagot állítottak össze, melyet 19 Mikulás vitt házhoz, segítőikkel együtt 56-an voltak. Akit nem találtak otthon, és nem tett ki csizmát, annak sajnos nem tudták odaadni a csomagot, de ha jogosult rá, akkor ezen a héten a Művelődési Házban, jövő héten hétfőn és kedden pedig a polgármesteri hivatalban átveheti az ajándékát.

Az önkormányzat az idősekről sem feledkezik meg, a 70 év felettiek számára 7000 Ft értékben élelmiszer vásárlási utalványt biztosítanak, melyet december 20-ig a polgármesteri hivatal portáján ügyfélfogadási időben vehetnek át az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!