Adomány

2023.12.22. 14:48

Tízmillió forintos adománnyal segít a PTE-t fenntartó alapítvány a székelyudvarhelyi tragédia károsultjainak

Az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány (UQA) Kuratóriuma legutóbbi ülésén egyhangú szavazással támogatta, hogy a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium részére a diákotthonban bekövetkezett tragédia sérültjeinek és az áldozat családjának megsegítésére, valamint a diákotthon helyreállítására 10 millió forintos adományt juttassanak az alapítvány működési keretének terhére – olvasható a PTE közleményében.

Bama.hu

Fotó: Maurizio Fabbroni

Mint ismert, hétfőn kora délután összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egy része. A baleset azután történt, hogy a diákok visszaértek az iskolából a szállásukra. A legtöbben ki tudtak menekülni, négy gyerek azonban a romok alá szorult. Később mindegyiküket megtalálták, egy diák életét azonban nem tudták megmenteni.

A Pécsi Tudományegyetemet (PTE) fenntartó alapítvány kuratóriuma szeretne segíteni, ezért a keddi kuratóriumi ülésen 10 millió forintos adományt szavazott meg. A pénzből egyrészt szeretnék támogatni az áldozat családját, másrészt segítenék a sérültek gyógyulását, harmadrészt a diákotthon helyreállítását is támogatnák.

„Az UQA és a PTE vezetése egyaránt részvétét fejezi ki a székelyudvarhelyi tragédiában elhunyt fiatal családjának, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kíván!” – fejezik ki együttérzésüket a közleményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!