Befűthetnek

2023.12.12. 14:40

Új kályhát kaptak a legszegényebb családok

Tóth Viktória

Több mint 1700 hagyományos üzemű kályhát vitt az ország legszegényebb településein élő kisgyermekes családoknak, egyedül élő időseknek és nehéz helyzetű embereknek a Felzárkózó Települések program.  A programban érintett falvak közül százötvennél is több kistelepülés lakói kaptak új, vegyes tüzelésű kályhát – tudtuk meg a Felzárkózó Települések információja alapján.

Az utolsó darabokat a napokban adták át a rászorultság alapján kiválasztott családoknak. Az érintett települések többsége Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád, Heves és Baranya vármegyékben található, ahol a felzárkózást segítő programokat megvalósító karitatív szervezetek hosszabb ideje Jelenlét Pontot működtetnek, és ismerik a legnehezebb körülmények között élő családokat. Baranya vármegyében 20 település – Alsószentmárton, Bogádmindszent, Cserdi, Dencsháza, Drávafok, Drávaiványi, Gilvánfa, Hirics, Kisszentmárton, Lúzsok, Patapoklosi, Piskó, Siklósnagyfalu, Somogyapáti, Somogyhatvan, Sósvertike, Sumony, Téseny, Vejti, Zádor – csatlakozott a programhoz.

A kályhákat jellemzően azokba a háztartásokba vitték ki, ahol eddig is csupán egyetlen helyiség fűtésére volt lehetőség, sok helyen pedig már régóta elhasználódott, átégett készülék helyére érkezett az új, gazdaságosan és biztonságosan működtethető kályha. A készülékhez új kályhacsövet és szénmonoxid érzékelőt is kaptak a családok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!