Szólít a természet

2024.01.16. 17:50

A Mecsekben túráznak az erdei vándorok

Az Országos Erdészeti Egyesület idén is megszervezi az Erdei Vándortábor Programot. Melyet azért hívtak életre, hogy minél több fiatal személyes tapasztalatokat szerezhessen a magyar erdőkről, testközelből találkozhasson mindazzal, amit a természetismeret, a biológia vagy a földrajz órán tanult.

Tóth Viktória

Fotó: Klaus Vedfelt

A 2024-es évben is 12 útvonalon várnak minden felsős és középiskolás diákot, akik számára erdei szálláshelyeket, napi háromszori étkezést és programokat biztosítanak. Valamint a csoportot szervező pedagógusoknak lehetőségük van a gyalogos vándortábor-vezető képzés elvégzésére is. 

Természetesen a Mecsekben is tartanak vándortáborokat a nyár folyamán. 

A 7 napos túra alatt megközelítőleg 80 kilométert lehet teljesíteni. Ez egy interaktív kiállítás megtekintésével indul Árpádtetőn. Körtúrát tesznek majd a vadregényes, patakokkal átszőtt Melegmányi- és a Nagy-Mély-völgyben. Majd elérkeznek Zobákpusztára, ahonnan a Mecseki Bányász emlékúton vándorolva érnek fel a Máré-várhoz. A Zengőt meghódítva érkeznek meg a Dombay-tóhoz és a Pécsváradi Vár és Zengővárkony kultúrtörténeti értékeinek megismerésével zárul az útvonal. Az utolsó napra pedig pécsi városnézést szerveznek. A jelentkezés már elindult, további információk az erdeivandor.hu online felületén keresztül lehetséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!