Nincs panasz

2024.01.25. 12:30

A vaddisznók már inkább elkerülik Mánfát

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: Slatan

Tavaly október közepén kezdődött és még mintegy másfél hónapig, március 12-ig adott a lehetőség az illetékes vadásztársaság számára, hogy lakott területen belül a vadakat kilőjék - az intézkedésre azért volt szükség, mert a vaddisznók nagyon sok kárt okoztak a mánfai kertekben, és volt, hogy az állatok az utcán is megjelentek, riadalmat keltve  a helybéliekben. 

Mint azt Takács Zsottól, Mánfa polgármesterétől megtudtuk, három vaddisznót lőttek ki az elmúlt hónapokban a vadászok a faluban. Mint a polgármester fogalmazott, az utóbbi időszakban a településen lakók vadak okozta károk miatti panaszai megszűntek, és remélhetőleg ez az állapot tartós is marad.

A vonatkozó engedély szerint tavaly október 12-től fél éven át, azaz 2024. március 12-ig minden nap a csillagászati napnyugtától a rá következő csillagászati napkeltéig adott a lehetőség a vadak kilövésére meghatározott lakott területeken, azaz a Fábián Béla utcában öt helyszínen – köztük a Sarlós Boldog­asszony parkban –, valamint egy Szőlő utcai ingatlanon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!