Pályázati forrásból

2024.01.24. 15:40

Fő a közbiztonság: hamarosan még több kamerával vigyáznak a mánfaiakra

Amint az időjárás lehetővé teszi, napokon belül megkezdődik a térfigyelő rendszer bővítése Mánfán.

Wald Kata

Illusztráció

Fotó: Peter Ekvall

 A falu közbiztonságának és rendjének fenntartását elősegítő fejlesztésre mintegy 2,7 millió forint pályázati támogatást nyert az önkormányzat, a település önrészként a beruházási költség 15 százalékát finanszírozza, saját költségvetéséből.

Mint azt Takács Zsolt, Mánfa polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, a játszótér, a szelektív hulladékgyűjtő-sziget és a település főbb közlekedési csomópontjaihoz telepítik a mostani fejlesztés során az új kamerákat, az önkormányzat épülete köré korábban már felszerelt rendszer kiegészítéseként.  

A térfigyelők felvételei a polgármesteri hivatalt is védő biztonsági szolgálathoz futnak be, probléma esetén ők intézkednek. Az eszközök a rendőrség felderítő munkáját is segítik, illetve az önkormányzat reményei szerint a szelektív gyűjtőknél tapasztalható illegális hulladéklerakás is remélhetőleg megszűnik, miután kamerák pásztázzák majd  a területet.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!