Programokkal csábítanak

2024.01.26. 20:00

Élményeket kínálnak a Harkányba érkező fürdővendégeknek

Az idei évben is tele lesz a nyári szezon programokkal a fürdővárosban. Harkányban két fesztivált is rendeznek a fürdőben, mert a családoknak az ő igényeiknek megfelelően komplex élményeket szeretnének nyújtani.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Laufer László

Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, az elmúlt 3-4 évben teljesen átalakultak a Harkányba járó turisták szokásai, és maga a vendégkör is. A harkányi fürdő már nem csak önmagában a gyógyfürdőt jelenti, hanem élményeket is nyújtanak elsősorban a gyermekes családoknak.

– Mindig is egy fontos szempont volt a Harkányi Gyógyfürdő fejlesztése szempontjából, hogy ne csak gyógyfürdő legyen, hanem egy komplett családnak, az unokáktól a nagyszülőkig, tehát három generációnak tudjunk megfelelő és kielégítő szolgáltatásokat nyújtani. Azt láttuk, hogy azok a jegyek fogynak jobban, amelyek komplex szolgáltatásokat nyújtanak, tehát akkor elégedettek a vendégek, amikor mindent megkaphatnak egyszerre. Ez az igény érvényesül a programokban is, hiszen nekünk ehhez hozzá kell igazodnunk, erre kell felkészülnünk

 – mondta a városvezető.

A polgármester hozzátette, a fő koncepció az volt – amely egyébként már megfogalmazódott a tavalyi évben is –, hogy minél több rendezvényt próbáljanak a fürdőbe vinni, tehát hogy lehetőség szerint olyan programokat tervezzenek, amelyek a fürdőben jól megrendezhetőek, és szeretik a vendégek is.

– A tavalyi Jubileumi Fürdőfesztiválunk kiváló példa volt erre, hiszen a számok egyértelműen azt mutatják, hogy érdemes volt ezt az utat követni, így az idei évben már sokkal bátrabban nyúltunk a kérdéshez, a rendezvénynaptár összeállításánál 

– mondta.

Az is cél volt, hogy nagyon sok olyan rendezvényt tudjanak szervezni, amely megmozgatja a helyi közösségeket, ilyen a Terehegyi Tavaszköszöntő, melyet idén már kilencedik alkalommal rendeznek meg március 23-án. Ez az első tavaszi szabadtéri rendezvény, amelyet nagyon szeretnek és várnak a harkányiak. A nyári turistaszezon felpörgéséig ezután még több kisebb, közösségerősítő program lesz, mint például március 29-én a Húsvétváró családi délelőtt, április 13-án a Terehegyi Falubál, április 27-én a Májusfa állítás, május 11-én a nemzetiségi nap, május 25-26-án a gyereknapok (a fürdőben és a városban), vagy éppen az évek óta nagyon népszerű Gasztrokulturális Családi Nap, melyre június 1-jén kerítenek sort.

A hagyományos Harkányi Fürdőfesztivált július 19-21-ig rendezik meg, és a főszezont még egy hasonló volumenű Nyárzáró Fürdőfesztivállal zárják augusztus utolsó hétvégéjén, 23-25-ig. Emellett folyamatosak lesznek a tematikus éjszakai fürdőzések, amelyek egyre népszerűbbek, és június 21-től augusztus 30-ig péntekenként szabadtéri mozikkal várják a vendégeket a Zsigmondy sétányra (kivétel a fürdőfesztiválok hétvégéi). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!