Játszva okoskodnak

2024.01.21. 18:50

Játékkal tanulják a matematikát

Új területen kapcsolódott össze a Körber Hungária és a Pécsi Tudományegyetem.

Czeczon Enikő

Fotó: DODÓ FERENC

Most a matematika oktatását segítő játék készítését támogatták közösen. A Körber arculatának megfelelő 100 darab Dienes-játékot január 18-án adták át. 

A PTE és a Körber Hungária közös története 2018-ig nyúlik vissza, és azóta a körberes szerepvállalás egyre inkább növekszik. 2023 decemberében a régió legnagyobb ipari üzemének partneri köre kibővült a PTE KPVK-val, akiknek elsődleges célja a közös tehetséggondozási és -fejlesztési programok kialakítása, a hallgatók tapasztalatszerzési lehetőségeinek bővítése. Első közös lépésük pedig az volt, hogy kiadták a PTE világhírű díszdoktora, Dienes Zoltán matematikai fejlesztő játékait. 

Az eseményen jelen volt Zalay Buda, a Körber Hungária ügyvezetője, aki a többi között elmondta, hogy egy ilyen képességfejlesztő játék legalább olyan fontos a matematikai alapok lerakásakor, mint egy modern eszköz évekkel később a mérnökképzésben, míg Szili Katalin, a PTE-t fenntartó alapítvány kurátora elmondta, hogy az egyetem és a Körber közötti szoros együttműködés, akár e játékos fejlesztőeszközök biztosításán keresztül is, hozzájárulhat a magyar nyelv és kultúra népszerűsítéséhez a határokon túl is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!