A hideg nagy kihívást jelent

2024.01.22. 07:00

MancsRanch: ahol még az őzbak is tud pacsit adni (galéria)

A tél és a hideg idő az állatvédők, menhelyek számára mindig kihívást jelent. Ebben az időszakban nagyon kevés a bevétel, az állatokat viszont ugyanúgy kell etetni, orvoshoz vinni.

Tóth Viktória

Fotó: Löffler Péter

Jelenleg pontosan 81 állat él a pécs-patacsi MancsRanchon, a minap mi is ellátogattunk az állatfarmra, ahol megismerkedtünk a legújabb lakókkal. Fejes Rózsa, az állatfarm alapítója, tulajdonosa kalauzolt körbe minket. Találkoztunk Simbával a huskyval, Chilivel a csivavával és Orcoval, a nápolyi masztiffal is. Ott volt még Dolce és Gabbana, a két indonéz prevost mókus és Teodor, a mentett borz is.

Mint Rózsa mondta, vannak olyan állatok, amelyek kifejezetten a meleg éghajlatot szeretik, ők a fűtést is igénylik. A kiadások tehát lényegesen magasabbak mint nyáron. Örülnek a takarmánynak, tápoknak és az anyagi segítségnek is. Valamint szívesen fogadják az adó 1% felajánlásokat is. Az idei évre is sok tervük van, meglepetés állatok beszerzése, s szeretnének minél több rendezvényre is eljutni, hogy megmutassák, nem csak gyönyörűek, de okosak is a MancsRanch lakói. Nagy szívügyüknek tekintik a vadállatok mentését is, ezt is folytatják a jövőben. Akiket lehet, felgyógyulás után visszaengednek a természetbe. Tavaly például 2 borzot és 3 nyestet is sikerült visszaengedni.

A világ minden tájáról érkeznek látogatók a MancsRanchra, hogy testközelből lássák a különleges állatokat. A közelmúltban Joel Sartore a National Geographic Photo Ark világhírű fotósa és stábja járt náluk, akik azért látogattak el hozzájuk, hogy fotókat és dokumentumfilmet készítsenek a náluk élő állatokról.

Az állatfarm, ahol még az őzbak is tud pacsit adni most is nyitva van, ám előre be kell jelentkezni, és a látogatók testközelből nézhetik meg az állatseregletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!