Fejlesztések Komlón

2024.01.06. 12:00

Megújulnának hőközpontok - a hatalmas épületek új funkciót kapnának

Wald Kata

A lakótömbök mellett, a házak között jelentős helyet elfoglaló hőközpontokat korszerűsítené a tervek szerint az önkormányzat - a mintegy egymilliárd forintos fejlesztés eredményeként egy sokkal energiatakarékosabb, a mai kor igényeinek mindenben megfelelő, lépcsőházankénti elosztást lehetővé tevő technikát telepítenének a lakóépületek aljába. 

Polics József, Komló polgármestere lapunk érdeklődésére elmondta, a fejlesztés során megszüntetnék a Bajcsy-Zsilinszky, a Kossuth Lajos, a Vértanúk és a Dózsa György utcai hőközpontokat - a beruházás elsődleges célja az energiatakarkosság, a mérések, és elosztások közelebb vitele a fogyasztókhoz. 

- A mostani létesítmények még a hetvenes években épültek, amikor a technikára a monstrumentalitás volt a jellemző. Ma már azonban egy falfelület is elegendő az ugyanezt a feladatot ellátó gépészet számára 

- közölte a polgármester. 

A mintegy egymilliárd forintos fejlesztésre a nyáron nyílt pályázati lehetőség, amelyre be is adta igényét a Komlói Fűtőerőmű Zrt. A szükséges 300 millió forintos önrészt a tervek szerint hitelből fedeznék. 

A  fejlesztés a lakosság szempontjából nem csak azért kiemelkedő jelentőségű, mert a megüresedő, hatalmas építmények új funkciót kaphatnak - például közösségi térként, vagy akár klubhelyiségként működhetnének tovább - , hanem megtakarítások is várhatók a korszerűsítés eredményeként. Jelenleg ugyanis az épületek és a hőközpont közötti távolság miatt számolni kell egy minimális hőveszteséggel, ami a modernizálással kiküszöbölhető, és ez a számla összegében is érzékelhetővé válik.  

E-számla a jövő

"Váltson E-számlára" címmel hirdetett kampányt a komlói fűtőerőmű nemrég, nyereményjátékkal ösztönözve ügyfeleit, hogy kényelmesebben és fenntarthatóbb módon fizessék a távhőszámláikat. A sikeres akció során 241 fogyasztó regisztrált az online ügyfélszolgálati portálon - ők a decemberben kibocsátott számláikban 5 ezer forintos távhődíj jóváírásban részesültek. A kampány eredményeként, a szolgáltató tájékoztatója szerint, már összesen 631 regisztrált felhasználót tartanak nyilván az online ügyfélszolgálati portálon. 

 

 

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!